powered by goodbeer.dk
76 Ølanmeldelser
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8
Nr:
Bryggeri / Øl
Dato
Farve / udseende: Diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
En frugtig krydret duft af hvedemalt under et fyldigt beige skum signalerer her Hvedebock. Det i form af en saftig varmende sag med masser af banan, koriander, syrlighed og lys karamel i den gode traditionelle lækre bayerske stil. I smagen er Norbertus Weiss Bock lidt i retning af Weihenstephans Vitus - altså i den lyse ende af Weissenbock skalaen. Her er masser af nuancer, god mundfylde og et flot cremet skum. Vitus højde når den ikke, men en lille smule mindre kan bestemt også gøre det. Herlig overraskelse at falde for i hotelbaren her i den sicilianske eftersommer på 22 grader her en stille aftenstund, mens det nærmer sig midnat.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Diset brun
Anmeldt af Teejay
Ja, gad vidst om man opnår samme resultat ved at gemme sin Aventinus i 3-4 år i et mørkt skab, som Paulaner spørger om afslutningsvis i sin anmeldelse af denne øl? Jeg tror det næppe. Ligesom Paulaner synes jeg også at milepælene skal markeres med noget særligt. Jeg har har nu efter ca, 13 år som ølanmelder på Goodber.dk nået til endnu en milepæl, nemlig anmeldelse nr. 1700. Det er måske alt for få anmeldelser vil nogle måske mene, men til gengæld fra ølanmelderne på nogle af de 'store' ølsites handler Goodbeer.dk om personlighed og passion og så tager det bare lidt længere tid at komme på top 10. Min Tap 6 Unser Vintage fra 2012 har jeg gemt mørkt og køligt i ca. 2 år og fra start vidste jeg at den skulle have en særlig plads i mit repetoire. Spændt løsnede jeg det lilla bånd og pakkede den ud af det lysebrune papir. Flasken og etiketten ser ud som alle andre øl, men på forhånd vidste jeg at der ventede noget særligt. Til stor nydelse foran pejsen står der på anden hjemmeside for ølanmeldere, og det bifalder jeg gerne. Jeg må nøjes med centralvame, men tænder dog et stearinlys for at komme i rette stemning. Skumkronen er svag, men aromaen sætter forventningerne i højgear. Dejlig aroma af mørk karamel og mørk chokolade blandet med hårdtristet malt højner forventningerne til smagen. Smagsmæssigt er det en næsten guddommelig kombination af vanilje, rugbrød , hvedemalt, moden banan og karamel. Som bismag fornemmes lyst brød, kanel og kandiserede tørrede frugter (svesker og rosin). Det er så absolut noget af det bedste øl der findes i verden så toppoint gives hermed.

Teejay's ølanmeldelse nr. 1700
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys brun
Anmeldt af Paulaner
Frugtig duft af brun karamel, banan og koriander og offwhite meget "talende" knitrende skum. Smagen har de samme elementer plus lidt grønsagsagtige toner. Men  denne Hvedebock virker lidt sammenrodet, og mangler lidt de karakterfaste nuancer, som man finder i typekongen Schneider Aventinus. Hertil kommer, at hvedemalten virker hård, lidt hengemt og tør i sammenligning med de friske saftige toner man finder i såvel Aventinus, Kuchlbauer Aloysius og til dels også Erdinger Pikantus. Den er bestemt OK, og en øl jeg aldrig vil takke nej til en anden gang. Men konkurrencen er hård i det sydlige Tyskland, og der er kun et par hundrede kilometer men også tre glas fra Reckendorff til Kelheim, hvor typepræsidenten Aventinus bliver brygget hos Schneider.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset orange
Anmeldt af Paulaner
Sparsomt beige skum og gennemtrængende frugtig duft. En kraftkarl med en fuldtonet vinøs smørrund maltside af honning og karamel. Hertil kommer lækre fuldtonede noter af orangemarmelade, banan, abrikos, melon og tropisk frugt. Karboniseringen er ret svag, og øllet står meget hedvinspræget og varmende. Tap X Marie´s Rendezvous afsluttes af en velafbalanceret aromatisk bitterhed. Trods de 10 % virker øllet ikke sprittet - igen en fuldblods klasse Hvedebock fra Schneider. Nydt ophældt fra den flotte 37.5 cl. flaske på Kleine Bierstube i Århus - er det et røverkøb til 47 kr. serveret - anbefales varmt.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk
Anmeldt af reneac
Skuffer smagen stikker i for mange retninger, man kan ikke rigtig blive klog på den.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: Rødbrun/Mørkebrun
Anmeldt af Teejay
Meget flot groft skum. Sødlig parfurmeret aroma, som ikke lover alt for godt. Smagen er alt for sød med noter af banan og karamel. Det er en hvedebock og smagen af banan kommer sikkert fra hvedemalten, men i modsætning til de tyske hvedeøl hvor smagen af banan er en diskret lækkerbisken er denne hvedebock nærmest en skændsel for typen. Bitterhed udebliver helt og det er en kønsløs øl uden nogen positive træk. Den er dog ufiltreret og har godt med gærfyld i den sidste opskænkning, men selv ikke dette vitaminskud giver den nogen nævneværdig karakter. Den afslutter med en mærkelig surhed som minder om vineddike og den nærmer sig slet intet der kan sidestilles med øl. Bestemt en skuffelse.
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: mørk rav
Anmeldt af reneac
Sød duft, og en gennemtrænkene smag af banan, bliver aldrig rigtig mig
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset rødlig mahogni
Anmeldt af Paulaner
Flot høj offwhite skumkrone i glasset og duft af banan og mørk sirup. I herlighedsværdi ligger Aloysius lidt under typeduksen Aventinus. Den minder mere om Erdinger Pikantus men er uden dennes anmassende sukrede sødme. Trods styrken er Aloysius mild og rund. Aloysius er i sine indtryk en lille tand mere Doppel- end Hvedebock. Her adskiller den sig lidt fra de fleste af de bayerske fætre. Duften er præget af banan og mørk sirup. Maltsiden dominerer i smagen og er præget af mørk sirup, brun kandis, svesker, gær og rugbrød. Undertonen rummer masser af frugt med en del moden banan og en god afbalanceret sødme. Måske lidt enstonig i malten men med masser af muskler og kraft. Absolut i den bedste ende af de mørke bayerske Hvedebock. Smagt på Kleine Bierstube i Århus
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: plumret brun
Anmeldt af Paulaner
Mens jeg var begyndt at gruble over, hvilken øl der var værdig til at blive anmeldt som nr. 1400, dumpede den ultimative kandidat lige ned foran mig. Oven i købet in-natura direkte som en lidt forsinket fødselsdagsgave. Gaven var en aften på Kleine Bierstube i Århus, hvor øllet, der endnu ikke er opført på Ratebeer, pludseligt fremgik af kortet. I forhold til den oprindelig Aventius er Vintage stadig med et kraftigt men nu mørkere skum.  Bock præget træder kraftigere igennem med rugbrødsagtige toner  i duften, mens nellike, banan og vanilje stadig består. Aventinus Vintage fremstår afrundet og hedvinspræget (portvin) og med fadpræg af eg,  selv om den faktisk aldrig har set et fad.  Selv om der er mere tyngde i malten, så skinner alle grundindtryk stadig igennem fra den oprindelige Aventinus. Men dennes syrligheden og skarphed er aftaget betragteligt. Øllet er blevet ædelt og næsten læderagtigt i sin smagsstruktur, og karboniseringen er mere behersket. En sand aristokrat har her set dagens lys fra Schneiders mørke kælderkrypt. "Aventinus – verdens bedste Hvedebock - har her overgået sig selv" lyder dommen fra Kleine Bierstube i Århus afsagt af hele 4 garvede Aventinus entusiaster efter grundig sammenligning mellem hele 3 flasker af den oprindelige og Vintage 2012. Mon man kan få samme resultat ved at gemme originalen i 3-4 år?

Paulaner's ølanmeldelse nr. 1400
Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Farve / udseende: diset lys karamel
Anmeldt af Paulaner
Jeg havde ledt længe efter denne Wiezenbock, som ved siden af Celebrator er en af Ayinger flagskibe. Jeg havde forventet en konkurrent til den herostratiske Aventinus, men blev overrasket, da den i stedet viste sig som en pendant til Weihenstephans Vitus - altså en lys Hvedebock.  Karamellen udsender en fristende frugtig duft, og smagsnuancerne uddyber indtrykket med noter af gær, banan, modne pærer, honning, koriander plus en smule nellike. Alkoholstyrken ligger lige over de 7 %, men øllet skjuler den særdeles godt - alt sammen i perfekt balance med en Bocksødme, der fylder munden. Weizen-Bock fra Aying er en superlækker øl, der lever op til Brauerei Ayings solide ry blandt den absolutte top i de bayerske øltyper. Lidt mere forfinet og feminin i sine nuancer end Vitus og i samme topklasse som denne. Kan virkelig anbefales men er svær at finde.

 

Anmeld Øl
Se anmeldelser af:
Side 1 af 8 : 1 2 3 4 5 6 7 8

I Databasen: 12213 Anmeldelser af 267342 øl fra 247 lande og 12881 bryggerier. Billeder: 102425


Hvis du ikke kan huske dit login, f.eks dit password, så kan du få dit brugernavn og passwordtilsendt via e-mail. Skriv den email adresse du brugte da du oprettede din profil:
email:

Bliv medlem af www.goodbeer.dk

www.goodbeer.dk er et online mødested for alle der elsker en god øl og gerne vil dele øloplevelsen med andre.
Et medlemskab er er gratis og alle kan oprette en profil, både de glade ølelskere, ølbryggere med mere.

Men for at det skal virke i praktis, er der nogle fælles regler som alle skal overholde.

For at kunne komme med inputs, af den ene eller anden art skal du lade dig registrere / oprette en profil som indeholder:

  • Dit navn: Kun synlig for webmaster
  • Din adresse: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Din email: Kun synlig for andre brugere, hvis du giver din tilladelse.
  • Personlig beskrivelse: Kun synlig for andre brugere
  • Det er kun dit brugernavn, der er synligt for alle.

Alle, der respektere den til en hver tid gældende husorden, kan melde sig ind, og skrive nye ølanmeldelser, nyheder, bruge ølforum'et osv. så snart at de har oprettet en profil og aktiveret den. ( for at kontrollere at email adressen findes udsendes der en aktiverings email med et link.

Der er ingen smag eller holdning der er bedre end andre, om du er til den ene eller anden type øl, har ingen betydning for medlemsskabet. Men vær saglig og skriv i et pænt sprog (så din mor vil være dig bekendt).

Nedlad ikke andres indlæg, men kom med din egen vurdering i stedet for.

Som medlem af sitet www.goodbeer.dk kan du have en af følgende statuser og dermed følgende muligheder

  • Guest: endnu ikke optaget medlem. Kan ikke komme med indlæg af nogen art.
  • User: Optaget medlem, kan skrive nye ølanmeldelser og nyheder, komme med indlæg i ølforum
  • Super: Kan det samme som en User + oprette bryggerier, øl og uploade billeder. Som super bruger kan du også rette i øl og bryggeri data som en anden bruger har oprettet, f.eks. tilføje nye billeder.
  • Master: Kan opgradere, eller degradere andre brugere, rette og slette indlæg der ikke lever op til denne her husorden.

Alle brugere (fra User til Master) kan rette i egne indlæg (ølanmeldelser, ølforum indlæg og nyheder)

Hvis du ønsker at skifte bruger level, så skriv en kort email om hvorfor.

Hver gang du kommer med et nyt indlæg får du tildelt nogle point, afhængig af din indsats:

  • Ny ølanmeldelse: 25 point.
  • Upload af et nyt billede: 25 point.
  • Nye øl eller bryggerier: 10 point.
  • Nyheder, indlæg i ølforum: 5 point.
  • Rettelser til ølanmeldelser, øl, bryggerier mm.: 5 point.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret de af brugerne oprettede bryggerier, øl, billeder, anmeldelser mm. bl.a. fordi at goodbeer er en relations database og data kan ofte ikke fjernes uden at får indflydelse mange steder.

Goodbeer.dk forbeholder sig ret til at slette og redigere anmeldelser der strider imod denne husordens øvrige regler om sobert sprogbrug og/eller nedgørelse af andre anmeldere og/eller anmeldelser. Redigering og sletning af anmeldelser kan ellers kun blive foretage af den oprettende bruger, med mindre forhold som ovenfor beskrevet gør sig gældende.

Venlig hilsen

webmaster / Lars Jensen

10 Glas: Uha! Det er jo den øl, jeg vil kalde en perfekt øl. Vi taler altså om total nydelse - eller som Monrad og Rislund ville sige: "En oral orgasme!" Jeg har smagt øl, der kan få mig til at miste opmærksomheden med alt andet i en tid, for mine smagsløg stjæler den.

9 Glas: Giver jeg en øl der er over al forventning. Grænsene til det perfekte.

8 Glas: Gives til en meget god øl. Vi har fat i en med karakter og ånd. Den er mere end bare en øl. Den har en lille oplevelse med sig. Det er den man lige skal smage igen, FØR man sætter glasset ned. Her smiler jeg også gerne. Den køber jeg helt sikkert igen. Den skal andre prøve, for det er en øl efter min smag.

7 Glas: Gives for en der vil lidt mere. Den har karakter og ånd. Den har det der skal til, men kunne godt yde mere. Jeg vil med sikkerhed lade andre smage for at høre deres mening. Den får gerne et anerkendende nik.

6 Glas: Gives for en øl jeg godt vil smage igen. Den er ikke dårlig, men den savner spændingsmomenter. Det kan være en lidt kedelig øl, uden de store udfordringer, eller det kan være en øl, der faktisk ikke er god i helhedsindtrykket, men har gode momenter.

5 Glas: Gives for en øl, der falder igennem. Den vil jeg nok ikke investere i igen sådan lige foreløbig. Den er ok, og den skal ikke længere ned end 5, fordi det kan være min smag eller situationen, der fælder den - f.eks. hvis man har spist krydret mad eller lige har ædt en Piratos.

4 Glas: Gives en øl, der faktisk ikke smager godt. Den har bare et eller andet over sig, der gør, at den ikke dumper. Det kan være duft, smag, udseende el.lign. Jeg vil bestemt ikke anbefale en der får 4. Men selvfølgelig er smagsløg jo forskellige.

3 Glas: Gives til en øl, jeg kraftigt vil fraråde alle at købe. Det er mere end en skuffelse. Det er spild af penge i den grad. En øl der burde tages af markedet, da den er en skændsel.

2 Glas: Uha! Det er ikke godt. Her har jeg måtte stå af, spytte ud eller noget der er være.

0-1 Glas: Gives til en øl der ikke er der! Hvordan kan det lade sig gøre? Jo altså ud over dem man sidder og venter på forgæves, så er der faktisk øl på markedet, som koster noget, har kapsel på og kan drikkes, men bagefter er man i tvivl om det bare var et fatamorgana/en drøm. Nej den skinbarlige sandhed er at man er blevet snydt og har betalt for vand med alkohol!